Բանջարեղենի և մրգերի դերը քաղկեղի կանխարգելման գործում

Հետազոտողների միջազգային խումբը հայտնաբերել է, որ հակառակ բժշկական գիտության մեջ և պրակտիկայում առկա տեսակետի, բանջարեղենի և մրգերի շատ օգտագործումը քաղցկեղի կանխարգելման գործում էական դեր չի խաղում: Այնուամենայնիվ, այն էապես նվազեցնում է ճարպակալման հավանականությունը և աթերոսկերոզը, հետևաբար նվազում է նաև սրտի կաթվածի ու ինսուլտի առաջացման հավանականությունը:

Շարունակել...

Սուրճը և թեյը կանխարգելում են շաքարախտը

Ավստրալիացի գիտնականները հաստատել են, որ սուրճի և թեյի օգտագործումը նվազեցնում է շաքարախտի առաջացման հավանականությունը:

1966-2009 թվականների ընթացքում անցկացնելով 18 հետազոտությունների մետանալիզ 457 922 կամավորների մասնկացությամբ` Ջորջի միջազգային առողջապահության իստիտուտի գիտնականները հաստատել են, որ եթե մարդիկ օրվա մեջ խմում են մինչև 4 բաժակ սուրճ, շաքարախտի 2-րդ տեսակով

Շարունակել...

Խաղողը պաշտպանում է սիրտը աղի վնասակար ներգործությունից

Խաղողի օգտագործումը կարգավորում է զարկերակային ճնշումը և լավացնում է սրտի աշխատանքը` նվազեցնելով աղի օգտագործման արդյունքում առաջացած բացասական ազդեցությունը: Այսպիսի եզրահանգման են եկել Միչիգանի համալսարանի գիտնականները, որոնք փորձը իրականացրել են մկների վրա:

Շարունակել...

Հատապտուղները պաշտպանում են քաղցկեղից

Նյութը, որը մեծ քանակությամբ պարունակվում է անտառային հատապտուղներում, պաշտպանում է քաղցկեղածին բջիջների ազդեցությունից և դանդաղեցնում է հաստ աղիքի քաղցկեղի զարգացումը: Այսպիս եզրահանգման են եկել ամերիկացի գիտնականները` լաբորատոր մկների վրա կատարված փորձերի արդյունքում:

Շարունակել...